Смартфонът – новото тв дистанционно

thumb640x320_CoverСмарт телевизорите са вече факт. Но от фирмите за мобилни апликейшъни вече помислиха и как да направят от смартфона ви удобно дистанционно за компютъра. Няколко клика върху тъч скрина и телевизора ви излъчва избрания канал, прави запис на предаването или пуска музиката, която сте харесали в You Tube. Страхотна и мързелива идея. Особено подходяща е ако ще правите купон у дома. Всеки, който има смартфон с качено приложение може да сменя музикалния фон.

Единственото, което ви трябва е да свържете телевизора си към Интернет и да регистрирате телефона си като отдалечено устройство. Тази регистрация е необходима само първия път. Това може да стане посредством кабела за рутера, а при смарт телевизорите – с опциите за настройка. След това инсталирайте на телефона си приложението Media Remote. Можете да го свалите от Android market – за телефони с операционна система Android, или от App Store – за iPhone. След като стартирате приложението на екрана на смартфона ще се появи списък с откритите устройства. От тях изберете вашия телевизор. След което задавате желаната функция и се наслаждавате.

В Android market-а са известни още апликейшъни за връзка на мобилните устройства със смарт телевизори. Ако знаете някое, което да функционира на друг принцип, моля коментирайте 🙂

 

 

Google+ Comments