Gigabyte GSmart Guru G1 – гуруто на тънките телефони

gsmartОт Gigabyte в последно време идват много двусимни новини. И всичките са една от друга по-хубави. Но и днешният ни герой не им отстъпва по нищо. Нещо повече – той е по-впечатляващ, най-вече благодарение на шикозния си Full HD екран, въпреки че е лишен от от функционалността на смартфоните с две карти. Всъщност той е насочен към потребителите от съвсем различна аудитория. Но нека да обърнем един по-внимателен поглед към него, за да разберем какво всъщност представлява.

Само при пръв поглед на ключовите технически спецификации на новия модел потребителят ще остане приятно впечатлен – петинчов екран с матрица IPS и резолюция 1920 x 1080 пиксела, четириядрен процесор Mediatek MT6589T с тактова честота 1.5 ГХц, 13-мегапикселова задна камера и петмегапикселова фронтална, акумулатор 2500 мАч. И  ще бъдем удивени не само от това, че производителят е снабдил продукта си с отлични параметри, а и от това, че е бил доволно щедър по отношение на това да го направи достъпен. И въпреки че Guru G1 с екстрите и качеството, които предлага, съвсем спокойно може да бъде отнесен и причислен към премиум сегмента, цената му е като на апарат от среден клас.

Дизайнът на модела е съвременен. При производството му фирмата е отдала предпочитание на съчетанието от алуминий, който покрива задния панел, и качествена пластмаса. Ергономиката му е обичайна като за Андроидфоните. Под петинчовия екран се намира тройка сензорни бутони, над тях – фронталната камера и слот за говорителя.

Тук задължително трябва да отбележим и изключително високото качество на сглобката – никакви луфтове, нито скриптене няма да забележим, нещо, което няма как да не радва. Като че ли отдавна не ни се е случвало да държим в ръцете си толкова качествено сглобен смартфон.

Guru G1 впечатлява и с високата си производителност. В популярния тест AnTutu Benchmark той достига бал от 16010 точки, което съвсем не е за подценяване. Уебстраниците се зареждат бързо, а даже и най-ресурсоемките игри буквално летят на него. Покрай това смартфонът без проблем възпроизвежда пълноформатно видео и работи с голямо количество едновременно пуснати програми.

Ако трябва да заключим – това наистина е един отличен Андроид модел. Истински гуру на тънките технологии. С огромния си екран и прецизното си цветопредаване той е идеален и за гледане на филми, и за активен интернет сърфинг. И на всичкото отгоре изглежда стилно и елегантно – дебелината му е само 7 мм. Абе с две думи – класен апарат.

 

Google+ Comments