Някои фотоприложения за Windows Phone от Nokia

windowsНе е тайна, че най-качественият производител на смартфони  на Windows Phone е компанията Нокиа. Именно тя беше тази, която хвърли всичките си сили и възможности за устройства, работещи под тази операционна система на Microsoft. Точно тя изведе платформата на големия пазар. И това не е никак странно, защото покрай строгия дизайн, качествените елеметни и сглобка, в серията Lumia има и ексклузивни приложения, които действително струват много. В момента най-добрите камерфони в света са точно на Нокиа и работят на споменатата ОС, затова ексклузивните фотоприложения са повече от всичко.

GlamMe. Много често с помощта на телефон с камера ние правим снимки на самите себе си, за ги публикуваме в различни социални мрежи или просто да ги споделим с роднини и приятели. При такива снимки много често основната ни камера отива на втори план и в ролята на главно действащо лице влиза фронталната. С нея обаче не е много лесно да снимаш сам себе си. Е, това приложение е своеобразен удобен инструмент за автопортрети с фронталната камера, при това то добре може да използва и главната.

SmartCam. Ако често посещавате спортни мероприятия, концерти или просто обичате да снимате спонтанно и държите да го правите качествено, то ви е нужно именно това приложение. Само с натискането на два-три бутона то прави серия от фотографии и запечатва нужните моменти.

Storyteller. По принцип Windows Phone не разрешава на ползвателя да създава албуми в хъб Снимки. Но ако искате да групирате кадрите си по събития или пък да ги сортирате удобно? Има два варианта – да включите телефона си към компютъра и да създадете нови папки или да се възползвате от Storyteller.

Camera. Компанията е решила, че ползването на стандартна камера и NokiaSmartCam ще бъде много удобно, ако всичко е в едно цяло. Това приложение е основното за камери и обединява в себе си всички функции, настройки и възможности на мощните камерсмартфони Лумиа.

Cinemagraph е за тези, които прекарват много време в социални мрежи и вече са се преситили от  gif анимациите, с които потребителите си отговарят един на друг, изразяват емоциите си. Много от тях са се замисляли да използват анимации с израженията на собствените си лица – съгласете се, забавно е да напишете на някого съобщение, а той да ви отвърне със собственото си удивено лице. Е, вече е възможно.

 

 

Google+ Comments