HTC One 801e – флагман с големи букви

Имам непретенциозен вкус – напълно достатъчно ми е най-доброто. Тези думи на великия английски поет и писател Оскар Уайлд с пълно право могат да излязат из устата на всеки един от притежателите на смартфон HTC One 801e. И ще се окажат напълно прави – моделът, дете на известната тайванска компания, действително се явява един от най-добрите флагмани на пазара.

htc1Висококачествен метален корпус, голям качествен екран с Full HD резолюция, широк ъгъл на виждане и отлично възпроизвеждане на цветовете, поразителна бързина в операциите, ултрапикселна камера, съвсем новия интерфейс HTC Sense 5.0 са само част от списъка с достойнства.

На пръв поглед смартфонът се състои изключително от фирмени иновативни решения. Но това само при пръв прочит. На практика неговата основа е добрата стара класика на производителя. Да – допълнена е, с много новини и екстри.

HTC One 801e заменя  HTC One X, който достойно си съперничеше с конкурентните флагмански устройства, сред които Apple iPhone 5, и Samsung Galaxy S3, и LG Optimus 4X HD. Въпреки това той не успя да се превърне в сензация, защото имаше някои доста съществени минуси. Един от тях е невисоката резолюция на фронталната камера и другото – непродължителното време на автономна работа, обусловена от 1800 мАч батерия , чийто ресурс се оказа крайно недостатъчен за четирите ядра на процесора. Производителят обаче поработи добре над грешките си и пусна устройството с добавка +. За съжаление през това време потребителската аудитория на HTC намери алтернатива при конкурентите. Мнозина избраха Samsung Galaxy S3, чиито продажби стартираха на практика по едно време с флагманския модел на тайванската фирма.

И сега 801e излиза паралелно с творението на Самсунг – Galaxy S4. Конкуренцията е истински жестока. Потребителите постоянно ги сравняват. Днес ние няма да го направим. Само ще изброим плюсовете и минусите на новия класен модел на таванците.

Това, което със сигурност ще ви хареса, на първо място е външният вид на флагмана, местоположението на радиоговорителите на предния панел, 4-7-инчовият екран, производителността му, 25-те му Гб свободно място в онлайн хранилището Dropbox, наличието на двусимен модел и богатият избор на цветове, включително и на златен.

Няма да ви хареса отсъствието на сензорен бутон Меню, липсата на карта с памет, твърде силният високоговорител, нагряването на корпуса в процеса на активна експлоатация.

 

Google+ Comments