Как да изсушим намокрен телефон

Изпуснали сте телефона си в локва, мивка или още по-лошо в някой басейн. Подобно нещо може да се случи на всекиго – затова е добре да знаете как трябва да се действа.

Преди всичко по най-бързия начин трябва да извадите устройството от водата, ако е възможно за секунди – при това положение, ако сглобката му е качествена и капакът прилепва плътно, е много вероятно влагата да не влезе вътре. В противен случай не го включвайте, докато не изсъхне. Но преди това направете следните неща:

izsushavane

Извадете батерията – всеки от ранно детство знае, че водата се явява проводник на електричество, което в нашия случай не е добре. Между другото, често на батерията или близо до нея има бяла хартийка, която при намокряне става розова – така че, ако не сте съвсем сигурни какви са пораженията, можете да ги установите и по този начин.

Извадете симкартите, картите памет и отделете всякакви периферни устройства. След което можете да преминете към същинското сушене.

Избършете устройството със суха, попиваща кърпа като за начало. Междувременно нe разклащайте апарата, защото това може да доведе до изместване на течност, което определено ще усложни операцията. И дори и да ви прозвучи странно – алкохолът може да ви помогне. Той избутва водата и се изпарява изключително бързо.

Прахосмукачката също може да помогне – само трябва да внимавате всички детайли да са надеждно закрепени, за да не се налага после да ги търсите в торбичката с боклуците. 🙂

При никакви обстоятелства обаче не използвайте сешоар – тъй като вероятността да върнете влагата във вътрешността е доста голяма.

И накрая нещо, което със сигурност ще ви изненада – поставете телефона в ориз. Да, да – в ориз. Работата е в това, че той е идеален абсорбатор и вашето устройство ще изсъхне лесно.

Успех!

 

Google+ Comments