Как да заредим правилно сматфона си?

Колко време се зарежда нов смартфон? Мненията по този въпрос често са противоречиви. Инструкциите на някои производители препоръчват пълно зареждане преди първата употреба, докато други смятат, че това не е необходимо. Повечето нови смартфони днес обаче, обикновено идват частично заредени, ако не изцяло.

Независимо от това, добрата практика е да заредите новия си смартфон до 100% преди първата употреба. Този процес обикновено отнема между 1 и 3 часа, в зависимост от модела, капацитета на батерията и самото зарядно устройство.

Освен този начален заряд, е важно да спазвате няколко основни принципа при зареждането на смартфона в ежедневието:

Зареждайте телефона, преди зарядът да падне под 20%. Избягвайте пълното изразходване на батерията. Съвременните литиево-йонни батерии нямат “ефект на паметта” и работят най-добре, когато зарядът им се поддържа между 20% и 80%.

Не зареждайте телефона прекалено дълго. Не е добре да оставяте устройството да се зарежда повече от необходимото за достигане на пълния му капацитет, въпреки че повечето нови телефони имат системи за предотвратяване на презареждане.

Използвайте оригинално зарядно устройство. Оригиналните зарядни устройства са специално проектирани за конкретния модел смартфон и осигуряват оптимално зареждане. Използването на неоригинални зарядни устройства може да доведе до повреда или намалена продължителност на батерията. Също така, ако е възможно, използвайте стенен адаптер, защото зареждането през USB порта на компютъра обикновено е по-бавно.

Следвайки тези принципи при зареждане на вашия смартфон, можете да подобрите продължителността на батерията и да използвате устройството си по оптимален начин. Винаги е добре също да се съобразявате с указанията на производителя, за да се насладите на всички функции и екстри на вашия смартфон.

Google+ Comments