Комуникациите днес

Комуникациите не са това, което бяха. Колко банално само започнах. Всъщност това си е факт. Телефоните са били истинска революция в годините, когато са изобретени, а още повече, когато вече са навлезли в масовата употреба. Какво чудо на чудесата е било само да можеш да си кажеш няколко приказки с човек на километри от теб.

Днес дори не се впечатляваме от тази възможност. Приели сме я като даденост и дори се сърдим, когато се е случил някакъв технически проблем и не можем да използваме услугата.

Така е и с всяка технология, която е намерила място в ежедневието ни. Електричеството е много добър пример. Днес се прибираме у дома и святкаме лампите. Пускаме телевизора. Сърчваме нещо в интернет. Общуваме с приятелите си, които се намират на другия край на света. Споделяме снимки и преживявания. Дори можем да се видим.

И всичко е толкова… естествено. Сякаш винаги човечеството е живяло по този начин. А дори не можем да си представим времето (което не е било толкова далечно), в което е нямало интернет, или мобилни телефони.

Това според вас хубаво или лошо е?

Google+ Comments