Ултрабюджетните Nokia 220 и Asha 230

budgeВ допълнение към пилотните смартфони  Nokia X, X+ и XL в Барселона, на Mobile World Congress – 2014, финландската компания представи и двойка опростени телефони, които категорично се позиционират в категорията достъпни устройства за връзка – става дума за модела с бутони Нокиа 220 и сензорния апарат  Asha 230. Днес накратко ще ви разкажа за всеки един от тях.

За първия смело може да кажем, че към днешна дата се явява най-достъпният като цена телефон с интернет връзка в портфолиото на фирмата. Заявената стойност на модела не превишава 29 евро за едносимната версия – звучи направо невероятно, нали!?

По същество устройството е бутон моноблок. Апаратната му клавиатура е защитена от прах и влага, което определено е плюс. Изработен е във весели разцветки на корпуса – жълт, червен, син… Общо взето, за всеки вкус.

Двусимната версия е решена по същия начин като едносимната. Да обясняваме, че като функционалности и двата апарата са ограничени, едва ли е нужно. За тази цена – е разбираемо. В модела има и символично присъствие на камера – два мегапиксела, намира се на задния панел. За качеството на снимките, които тя може да направи, по-добре да не отваряме дума. Но все пак е похвално, че въобще има камера в толкова евтино устройство.

Ето че стигнахме и до втората новина – безспорно най-достъпният представител на линията Asha, снабден със сензорен екран. Моделът най-вероятно ще е по джоба на почти всекиго. Производителят го е оценил на 45 евро и вече е пуснат в свободна продажба.

Екранът на Nokia Asha 230 по диагонал е 2,8 инча. В него са инсталирани Facebook, Twitter, WhatsApp, LINE и WeChat. Също така от компанията дават информация за поддръжка на телефонната функция Nokia Fastlane, която дава възможност за обновяване на статуса в социалните мрежи и предоставя бърз доспът до контактите и приложенията. И тази новина финландците предлагат в едно- и двусимен вариант.

Ако трябва да обобщим – добри и евтини новини от Барселона, които със сигурност ще зарадват една немалка група от потребители, които не са склонни да отделят голяма част от бюджета си за скъпи и с много екстри модели.

 

Google+ Comments