Lenovo A850

a850Колкото по-голям е един смартфон, толкова по-добър е в крайна сметка за мултимедийни развлечения. А 5.5-инчовият таблетфон Lenovo A850 наистина е много голям, а също така изключително мощен и стилен. Затова смело може да се каже, че за мобилни забавления тоя е подходящ не на 100, а на 200 процента. Устройството представлява А-линията на производителя. А  в нея са включени достъпни 4- и 4.5-инчови смартфони. И новата рожба на китайската компания е най-крупният от събратята си. Даже негласно го определят като флагманския модел на серията. Е, при това положение няма как да го подминем и да не направим един кратък обзор на всичко, което може да ви предложи той.

Създателите му твърдят, че по-голям и по-мощен от обикновените смартфони. И нищо странно, защото по същество той е таблетфон. За бързината на действията му се грижи чериядрен процесор, а функционалността му е гарантирана от операционната система Android™ v4.2 (Jelly Bean). Устройството поддържа две симкарти – а за удобствата, които създава този факт, и възможността да се икономисват средства, сме говорили много, разполага с два камери, нелоша автономност.

Започваме от дизайна – когато човек погледне  Lenovo A850 е силно впечатлен от размерите му и съвсем логично си задава въпроса как въобще ще го използва. Но когато пробва – вижда, че е удобен. Към габаритите на устройството се привиква достатъчно бързо, макар по отношение на ергономиката  А850 да не е равен на компактните средноинчови телефони. Корпусът на модела е изпълнен от гланцова пластмаса, на която за съжаление остават отпечатъци.

Екранът е конкурентното преимущество на телефона. Той е изпълнен по технологията  IPS и е с резолюция qHD (960 x 540 пиксела), изключително висока яркост и отличен ъгъл на виждане.

Що се отнася до апаратната база, отличителната особеност на чипсета MT6582M, скрит в тялото на таблетфона, е едновременната поддръжка на стандартите TD-SCDMA и WCDMA. Апаратните му характеристики включват квартет ядро с тактова честота 1.3 ГГц и графически ускорител Mali-400MP. В комплект с 1 гигабайт оперативна памет те осигуряват възможност на Леново А850 нелошо бързодействие и възможност да работи едновременно с няколко приложения. Със сигурност няма да ви се наложи да изчаквате, за да се появи снимка или приложение на екрана ви. Всичко това се случва бързо, не успяваш даже да премигнеш.

По производителност моделът почти догонва популярния флагмански смартфон  Samsung Galaxy S3. В популярния бранчмарк тест той събира бал около 17 000.

 

Google+ Comments