Lenovo N308 и Smart Display

lenovoЗабелязали ли сте тенденцията на увеличаването на броя на PC моноблоковете, работещи на Андроид? Явно и в Леново са я забелязали. И предложиха на вниманието на международното жури на CES 2014 почти 20-инчовия Lenovo N308, който на практика размива границата между PC моноблоковете и таблетите.

Екранът е с резолюция 1600 ? 900 пиксела, процесорът е NVIDIA Tegra с 4.2 RAM – с тези си показатели устройството става и за игри (има вграден гравитационен сензор за тях), и за други развлечения.

Таблетът има регулируема стойка, но за разлика от повечето си конкуренти, устройството не може да замени монитора за настолните системи или лаптопа.

И това е малко странно, защото без тази функция моделът по същество се превръща в стационарен 19.5-инчов Андроид таблет. И автномната му работа е не повече от 3 часа. А теглото – 4.6 кг.

И друго интересно предложение имаше към журито на международното изложение в Лас Вегас – удароустойчивият автомобилен таблет Smart Display от Audi. На форума немската компания съобщи за намерението си да оборудва своите коли с нови таблетни компютри, които ще работят както самостоятелно, така и в тандем с бордовата информационно-развлекателна система, с която могат да се свързват чрез Wi-Fi. Думите си фирмата потвърди с устройството, което представи. В него е вложен високопроизводителен процесор Tegra 4 с четири ядра и допълнително енергоефективно ядро, а също и графичен контролер. По диагонал сензорният екран на апарата е 10.2 инча, а разделителната му способност – 1920 х 1080 пиксела.

С таблета може да се влиза в интернет, производителят не е забравил  да го снабди с модул LTE (4G). Въпреки това сърфирането в мрежата не е главното предназначение на новината. На първо място устройството е необходимо за управлението на автомобилния информационно-развлекателен център, с помощта му лесно може да се контролира работата на агрегатите, например разход на гориво, обороти на двигателя, текуща скорост и предавка, брояч на километража, външна температура и много други. Също така може да се използва и за преглед на навигационната карта.

Що се отнася до външния вид – истината е, че машинката изглежда малко тромава. Производителите се оправдават със защитената конструкция и високата якост.

Очаква се продажбите на устройството да започнат през лятото или есента, а цената ще се движи около 200 долара.

 

Google+ Comments