Новите Windows устройства на CES 2014

ces2014lenovoОт седми до десети януари в Лас Вегас се проведе  International Consumer Electronics Show (CES), което в превод означава международно изложение на потребителска елекроника. Форумът е признат за флагман в развитието на цифровите технологии за потребителския сектор и определя посоката на индустрията. Организира се от Американската асоциация на производителите на битова електроника, в която членуват над 2000 специализирани фирми. Изключителното качество на  CES значително го отличава от другите. Става дума както за експонираните продукти, участниците и специалните мероприятия, така и за вниманието от страна на медиите, чието число достига 5000. През тази година събитието събра много интересни устройства – лаптопи, таблети, гривни, компютри, нови процесори и много, много повече.

Иска ми се обаче да обърна специално внимание на една обособена част от изложбата – Windows устройствата. Microsoft както и преди има много ценни партньори в средите на производителите на различна компютърна техника. На тазгодишното изложение бяха показани много интересни модели, които работят само под Windows 8. Но нека да разгледаме моделите на китайската компания Леново.

Lenovo Miix 2. Още преди старта на форума китайците ни зарадваха с няколко нови устройства. Едно от тях е новото поколение таблети Miix 2. То е представено с 10- и 11-инчови сензорни екрани. Към таблетите може да се прикрепя специална клавиатура, която на практика ги превръща в почти пълноценни лаптопи.

X1 Carbon е следващата изненада от чувала на Леново. Един от най-добрите ултрабуци на миналата година е представен в нова версия и както е видно от името му, е изработен от карбон, който е много по-устойчив и лек от алуминия или магнезия. Подобрената версия на този красавец ще получи нов екран с повишени ъгли на видимост и по-висока резолюция.

ThinkPad 8. Е, това вече е любов от пръв поглед. Новият таблет наистина може да плени всяко сърце от раз. Тънко, красиво устройство, с екран 8.3 инча, четириядрен процесор Intel Bay Trail Quad Core последно поколение, вградена памет от 128 гигабайта… И най-важното – работи на пълноценната версия Windows 8.1 Pro. Изглежда мъничък и привлекателен, но всъщност е истински звяр.

 

Google+ Comments