Nokia с нов модел от серията Lumia

Компанията Nokia представи нов модел телефон, който носи името Lumia 928. Устройството има процесор Qualcomm с две ядра и работна честота 1,5 GHz. Оперативната памет е с капацитет 1 гигабайт, а вградената е 32 гигабайта, като освен нея потребителя ще получи и 7 гигабайта допълнително пространство в облака SkyDrive.

Дисплея е 4,5 инчов OLED с резолюция 1280х768, което прави гъстота на пикселите 334 ppi. Също така е снабден с технологията Clear Black, а самия екран е Puremotion+, като това означава, че реагира по-бързо и е по-чувствителен при допир.

Едно от най-впечатляващите неща при този модел е камерата, която използва познатата досега технология Pure View. Тя е 8,7 мегапикселова и се отличава със своята оптика, която е Carl Zeiss, оптичната стабилизация и подобрението на снимки правени на тъмно като се улавя повече светлина. Светкавицата също има с какво да се похвали и това е, че е ксенонова и е мощна, а към нея има и LED светкавица, която е предназначена за видеозапис.

Останалите възможности на Nokia Lumia 928, които правят впечатление са NFC и LTE технологиите, поддръжка на безжично зареждане, микрофони с високо качество и други.

Засега Nokia Lumia 928 ще се предлага в САЩ от оператора Verizon на уникалната цена от 99 долара при сключване на двугодишен договор с компанията. Очаква се скоро да има еквивалент, който ще бъде пуснат в продажби и в останалите държави.

Google+ Comments