Sony с нов хит за 2013

Японската компания Sony Mobile представи нов модел смартфон, който има доста завидни качества и възможности, а цената е разумна. Моделът носи името Sony Xperia SP и работи с двуядрен процесор с работна честота 1,7 GHz. Оперативната памет е 1 гигабайт, а вградената – 8 гигабайта, като от нея потребителят може да използва 5,8 гигабайта. Разбира се, има и слот за micro SD карта, чрез която може да се увеличи мястото за съхранение до 32 гигабайта.

xperia-sp-2

Графичният чип, който играе роля при работата на устройството, е Adreno 320. Дисплеят на Sony Xperia SP е 4,6 инчов HD Reality Display, подкрепен с Mobile BRAVIA Engine 2, което казано на по-прост език, ще предложи перфектна детайлна картина с наситени цветове и страхотен контраст. Резолюцията на дисплея е 1280х720 пиксела, което прави гъстота на пикселите – 319 ppi.

Камерите са две – основна 8 мегапикселова, снабдена с автофокус, и LED светкавица, а фронталната е VGA. Оперативната памет е Android 4.1 Jelly Bean, но като допълнение интерфейсът е познатият досега на Sony Mobile, като може да се каже, че при този модел е доста сполучлив и приятен за ползване.
Батерията е с капацитет 2370 mAh и би издържала от 10 часа и половина за разговори, до цели 39 часа възпроизвеждане на музика или до 635 часа в standby режим.

Размерите на корпуса са 130,6х67,1х10 мм, а теглото на апарата е 155 грама. Цената, на която ще се предлага устройството, ще бъде около 340 евро.

Google+ Comments