Няколко полезни, но странни приложения за Андроид

Bic Concert Lighter

Времето на истинските запалки по коцерти отмина, тъй като може неволно да причините пожар. Bic Concert Lighter обаче ще ви се притече на помощ. Това приложение е достатъчно просто – показва изображение на голяма запалка. Може да си изберете измежду различни дизайни. След като докоснете екрана на телефона, се запалва пламък. А като движите телефона си наляво и надясно, пламъкът изглежда като жив и се мести.

Theres-an-App-for-ThatCarrr Matey

Случвало ли ви се е да забравите къде сте паркирали колата си? Carrr Matey е приложение, което би решило този проблем. То ви помага да я откриете по-лесно с помощта на GPS. Когато паркирате, просто маркирате на картата къде сте оставили колата си и аппа запомня мястото. Дотук нищо необичайно. Но ето една изненада – приложението „говори“ езика на пиратите. Вие не просто паркирате, а пускате котва. Ако сте паркирали в мол, лесно може да откриете „кораба“ като въведете нивото, сектора и мястото върху карта за съкровище. Платили сте си паркинг за един час и не знаете кога ще изтече? Няма проблем – аппа ще ви напомни.

Easy Metal Detector Lite

Някога искало ли ви се е да имате метален детектор под ръка? Е, вече има такова приложение и ако се чудите как работи, оказва се, че за да може да използва функцията „компас“, телефонът ви има вграден магнитометър, който пък е добър и в откриването на метал. Магнитът не е много силен, затова трябва да сте доста близо до металния обект, за да го откриете. И все пак това си остава един забавен апп.

Google+ Comments