В Starbucks вече предлагат безжично зареждане на смартфони

Любителите на кафе в Америка вече могат да зареждат смартфоните си в 2000 Starbucks кафенета и то безжично и безплатно. До края на месеца тази услуга ще бъде въведена и в 10 лондонски кафенета от веригата. Очевидно, проучвания показали, че един от четири тинейджъри на възраст между 15 и 18 години се чувствал по-щастлив докато е онлайн, отколкото в реалния живот. Какво правим обаче, когато батерията на телефона ни падне, докато сме навън? Отиваме в най-близкия Starbucks, разбира се.

Но как ще работи тази безжична технология? С прости думи – ще зареждате телефона си без да ви е нужно да използвате кабели и контакти. А с по-сложни думи – Starbucks ще използва Powermat технологията за безжично зареждане, която предполага използването на duracall-at-starbucksадаптер, който се включва в телефона. На клиентите ще се предостави пръстеновидно устройство с адаптер както за Apple смартфони, така и за такива с micro USB порт. То се пъха в отвора за стандартното жично зарядно. За да може смартфонът да се зарежда ефективно, веригата е предвидила специални места върху масите, където да се поставя пръстеновидното устройство. Лесно, бързо и без всякакви кабели.

От  Starbucks заявяват, че с тази иновация се стремят към удовлетворяване на нуждите на клиентите си, предоставяйки им удобство. Колко предвидливо!

Google+ Comments