Няколко приложения за Android, които ще ви помогнат да отслабнете

Краят на февруари означава, че краят на зимата е близо. Само месец ни дели от официалното настъпване на пролетта и ви говори това? Че малко по малко ще започнем да захвърляме дебелите дрехи. Респективното ще се замислим: Изглеждам ли добре? Това важи основно за жените, които пак ще започнат да говорят как искат да свалят 5 или колкото там килограми са си наумили. Специално за вас, дами, днес ще споделя за три приложения, които ще са ви полезни в тази насока. Общото между всички е, че можете лесно да следите дневния си калориен прием, който пък се изчислява на база въведените ви килограми, височина, пол и години. Оттам нататък всяко приложение е с нещо различно от останалите.

Първото, за което ще ви разкажа, се казва “Калориен калкулатор” с разработчик Yauheni Bulat. В безплатната версия можете да изберете степента на физическата си активност и дали сте в режим на отслабване, запазване или наддаване на тегло. Храните са разделени на основни групи за по-лесно търсене, като можете да триете или да добавяте нови. Налична е и онлайн търсачка. Приложението е лесно за използване и ви дава основна информация за хранителния ви режим. В платената версия имате опция да разделите въведената храна на закуска, обяд, вечеря, следобедна закуска, както и да избирате всеки ден типа си физическа активност. Платената вeрсия освен това ви смята приетите въглехидрати, мазнини и протеини, а базата данни с храни е много по-богата, но отново не е изчерпателна.

Следващото приложение е “Диетичен Калкулатор на Калории” с разработчик в GooglePlay NewestUser. Не е лошо, но както и при предното липсват доста храни, които е необходимо сами да си въвеждате. За сметка на това безплатно ви смята приетите въглехидрати, мазнини и протеини.

myfithesspallЛичният ми фаворит е приложението “Calorie Counter” от MyFitnessPal. Ако владеете английски език, препоръчвам ви този избор. Храненето отново е разделено на закуска, обяд, вечеря и други хапвания, което улеснява употребата. Можете да сканирате баркодовете на продукти и така да ги въвеждате по-лесно, както и да търсите в много богата онлайн база данни. Въвеждате степента си на физическата активност, но всеки ден допълвате по колко минути сте тренирали (ако го правите). Търсачката отново е онлайн, но изберете ли даден спорт или храна веднъж, се запаметяват и не е нужно да ги търсите отново. Можете да си поставяте цели – с колко килограма за колко време да отслабнете, колко гр. белтъци/мазнини/въглехидрати да приемате на ден, каква обиколка на бедрата е крайната ви цел и т.н. Ако пропуснете да въведете дадено хранене, телефонът ви напомня. Освен това ви показва дневния ви прием не само на трите основни съставки в храните, но и на приетите витамини и минерали, както и препоръчителните им дози. Можете също така да се сприятелите с приятел по избор и да следите взаимния си прогрес.
Дано съм ви бил полезен с казаното до тук. И само още една вметка от мен. Най-големият плюс на тези приложения, не е, че следите внимателно какво ядете, а фактът, че ви дисциплинират в тази насока. Не подценявайте този ефект 😉

Google+ Comments