Samsung Galaxy NotePro SM-P901 12.2

noteproС всяка изминала година човечествоно се потапя все по-надълбоко в специалния свят на цифровата технология. Оказва се, че не толкова отдавна появилите се персонални компютри днес почти са изместени от все по-мощните смартфони и таблети. И без да се усетим, ние попаднахме в онова бъдеще, което писателите така цветно описваха още преди години.

Спор няма, че специален принос в еволюцията на портативната техника има компанията Самсунг. Съвременните таблети на този производител съдържат в себе си най-модерните компютърни технологии, при това се намират в една напълно достъпна за редовия потребител ценова категория.

През 2014 г. компютърния пазар започна активно да се запълва с новини от различни производители. На фона на това разнообразие особено се открои разработеният от Samsung таблетен компютър Galaxy NotePro SM-P901 12.2, снабден с елегантен и впечатляващ 12.2-инчов дисплей. Но не е само това – новият продукт поразява и със своите технически характеристики. За него не може да се каже, че е едно обикновено развлекателно устройство. Само преди няколко години и най-мощният персонален компютър не можеше да достигне такава висока производителност, каквато сега обладава SM-P901 – и всичко това е събрано само в 753 г.

Разбира се, като всяко модерно и не толкова модерно устройство, и това си има своите малки недостатъци и не прави изключение от правилото. И за да сме обективни и справедливи в оценката си, няма да ги пропуснем. На първо място: цената – макар и напълно оправдана за показателите, които предлага, цената е висока за средния потребител. На второ място – новият интерфейс в голяма степен напомня на Metro UI. И за тези, които особено държат на дизайна – няма разнообразие при цветовото оформление на корпуса.

Въпреки тези дребни камъчета обаче, остава най-важното и то е отговор на въпроса, който отдавна ние, потребителите, си задаваме – наистина ли таблетът може да замени компютъра. Новият продукт на Самсунг може.

 

Google+ Comments