Смартфони хамелеони

hamelleonДостъпните двусимни смартфони с всеки изминал ден стават все повече и повече. И нищо чудно в това – обикновени пазарни закони. Търсенето им расте. И защо производителите да не бъдат активни и да предлагат на потребителите все нови и нови електронни джаджи. При това изобилие обаче, дори и когато са снабдени с последните новини и тенденции в областта на техномодата, по правило новите модели пак изглеждат скучни. Класическа гама от разцветки на корпуса, традиционен дизайн – ала тухла, – устройства много приличащи едно на друго, почти като близнаци. Разликите помежду им често са почти незабележими с невъоръжено око. Не и героите на днешния ми материал – андроид смартфоните Prestigio MultiPhone 5450 Dual Sim и Prestigio MultiPhone 5500 Dual Sim веднага се открояват от отбора на бюджетните двусимници, най-вече с огромния избор на разноцветни сменяеми задни панели. Те определено са имиджови модели, които се “перчат” със смели дизайнерски решения и интересни функции.

Тази нова двойка на пазара е основно ориентирана към младежката публика. Но всъщност защо да мислим стереотипно. Те биха могли да внесат свежест и добро настроение и в живота на хората от по-старото поколение, а също така и на всички онези, които искат да разчупят сивотата на ежедневието си с ярки цветове.

И двете устройства, както стана дума в началото, работят под операционната система Android 4.2 (Jelly Bean), поддържат две симкарти и впечатляват с производителността си.

Ако трябва да отбележим категоричните им плюсове, това са изисканият дизайн, петте цветови варианта на задния панел (черeн, син, червен, лимонен и жълто-зелен), висококачествените слушалки с добра звукоизолация, отличната сглобка и достъпността им.

Е, за баланс и няколко минуса – не достатъчно качествена камера, ниска по съвременните критерии пикселна плътност на екрана, посредствената автономност на Prestigio MultiPhone 5450.

Въпреки тези несъвършенства обаче, и двата смартфона биха били чудесен вариант за хора, които обичат живота във всичките му проявления, с креативни и млади души.

 

Google+ Comments