Ултратънкият смартфон с Full HD екран

Ценители на качествената техника и новостите, готови ли сте за среща с новия телефон от премиум сегмента на “Леново” –  Vibe X S960? Това е имиджов апарат на базата на ОС  Android 4.2 (Jelly Bean), снабден изключително качествен дисплей с диагонал пет инча и впечатляващо мощен четириядрен процесор. Моделът определено продължава флагманската линия на 5.5-инчовия K900. За първи път беше представен на международното изложение за потребителска електроника IFA-2013, през септември на вече отминаващата година.

vibexИма добра новина – съвсем скоро  Lenovo S960 ще бъде масово в магазинната мрежа и по време на коледните и новогодишните празници ще имате възможност да направите възхитителен подарък за себе си или за близък човек. Затова предлагам да обърнем малко внимание на този стилен смартфон.

Факт е, че моделът ще се понрави на първо място на всички онези ползватели, за които са важни мултимедийните възможности на един телефон. За големината и качеството на екрана няма да говорим – те красноречиво говорят за себе си. Безспорно е, че подобен екран е повече от идеален за мобилни развлечения.

Корпусът на модела е изпълнен изцяло от поликарбонат. Ако трябва да го сравняваме с предшественика му, то безспорно предимствата са на страната на K900, чието тяло беше метално. Иначе размерите и теглото им са почти идентични.

Екранът е направен от удароустойчиво стъкло Corning Gorilla Glass трето поколение. Резолюцията му е Full HD (1920 х 1080 пиксела) при плътност 441 пиксела на инч.

Разбира се, ценителите на добрата техника веднага ще попитат: А какво има вътре?

Както вече стана дума – мощен процесор с четири ядра Quad-Core MTK 6589T, работещ на тактова честота 1.5 ГХц. Забележително е, че благодарение на специална опция за контрол на процесора честотата му може да се пришпорва или, напротив, да се озаптява – в зависимост от задачите, които трябва да се изпълняват.

Смартфонът Vibe X е изключително прецизно сглобено устройство, подкупващо с изискан дизайн, дисплей с великолепно качество, снабдено с водещи технологии – споделя за новия продукт на компанията вицепрезидентът й Уейн Чейн.

И май нямаме никакво основание да не му вярваме – досега китайският гигант никога не е разочаровал верните си почитатели.

 

Google+ Comments