Sony Xperia Z Ultra

z-ultraНовият модел на Сони се явява първият опит на компанията в областта на производството на така наречените фаблети, при това доста успешен – с което оправда надеждите, които се появиха още с първите слухове за  Sony Togari. При тази категория смартфони нормите постоянно се променят, но като цяло в нея влизат устройства с действително големи екрани.

Несъмнено новият продукт напълно отговаря на изискванията в това отношение, доколкото е телефонът с най-големия екран, който някога е произвеждан. При вида на 6.4-инчовия дисплей мнозина биха възразили, че устройството в много по-голяма степен прилича на планшет и ние няма да губим време да ги разубеждаваме.

Пускането на Z Ultra потвърди ориентацията на Сони към тази пазарната ниша, при това компанията прави всичко възможно, за да позиционира своя гигант при устройствата, клас премиум. Достигната е минимална дебелина на корпуса, което прави модела най-тънкия IP сертифициран телефон, който едновременно с това позволява качествено възпроизвеждане на видео FullHD.

Също така това е и първият телефон с мощен четириядрен чип Snapdragon 800 и първият, на който може да се рисува с химикал или молив.

И макар че технологичният гигант е вместил в новия си продукт редица отлични функции и характеристики, безспорно първото впечатление на потребителите ще е от размера. Възможно е той да ги смути малко – защото, като се имат предвид дължината и ширината на устройството, да се работи с едната ръка не само ще е много трудно, но  и почти невъзможно. Втората мисъл, която обезателно ще мине през главата на купувачите, ще е: О, това наистина е много тънък телефон! Да, така е – дебелината му от само 6.5 мм го поставя начело в тази класация и впечатлява истински. Спор няма – моделът е еманация на инженерното майсторство на разработчиците на фирмата. При това, въпреки стройния си корпус, Ultra е изключително надеждно защитен от попадане на вода вътре в него – от фирмата твърдят, че може да стои без проблем час на дълбочина от метър и половина.

Ще бъдат  ли обаче качествата му достатъчни, за да спечелят потребителите – само времето ще покаже.

 

Google+ Comments