WOW eфект – телефон с прозрачен екран

Темата за прозрачната електроника не е нова – тя отдавна тревожи прогресивното човечество 🙂 и в частност тези потребители, които се стремят да бъдат преди всички, притежавайки изключително иновационна техника. Първоначално към тази група беше подадена концепцията, после прототипа, и накрая дойде време и за реалното устройство. Един от първите стана двусимният красавец Explay Crystal. Това е стилен DUAL SIM телефон – да, да, именно телефон, а не смартфон, – който се превърна в истински пробив в света на електрониката. И със сигурност заслужава вниманието ни.

wowВъпреки огромния асортимент, с който ни залива пазарът, Explay Crystal с прозрачен дисплей е новаторско решение. Този пионер се цели в две съвсем различни групи купувачи – нещо, което много рядко се случва при мобифоните. Той едновременно се обръща и към широкия кръг потребители, и към истинските маниаци, които са готови да си купят дори и най-безумния апарат, стига да е ексклузивен – не такъв като на другите.

Апаратът е снабден с прозрачен екран, който наистина пропуска светлина. През него вие ще видите дланта си. Не е ли това удивително!? При това той има една наистина разумна цена – нещо, което не може да се каже примерно за модел като  XPERIA Pureness. Произведен още през 2009 г. от компанията Sony Ericsson , той беше наистина удачна вариация на тема „чистота” и прозрачност. Само че стойността на тази модерна новост беше твърде завишена. Същото се случи и със следващия представител на тази екзотична група – на Lenovo. Като резултат – привлекателната външно технология се оказа не толкова интересна икономически, както им се искаше на производителите.

В този смисъл е изключително приятно, че Explay Crystal е друга история. Очевидно е, че основният стремеж на фирмата производител не е бил извлече максимум икономическа изгода от новия продукт. Така че не се учудвайте, ако от екзотика тези апарати с доста интересен вид се превърнат в обичайна гледка. Вече нищо не стои на пътя между тези атрактивни телефони и желанието на потребителите да бъдат оригинални – поне не и непоносимо висока цена. 🙂

 

Google+ Comments