Новият звезден смартфон с поддръжка на две сим карти

martВ дивизията на двусимниците на ОС Android има ново попълнение. Новакът се казва Samsung Galaxy Star plus S7262. Той представя звездното поколение на галактическото семейство на производителя. Моделът идеално подхожда на всички, които искат да спестят от услугите за мобилна връзка и да придобият функционално устройство на невисока цена. Ако вниманието ви вече е ангажирано, може да продължите да четете. 🙂

Както казват: по дрехите посрещат, по ума изпращат. Затова започваме с дизайна. Едва ли ще се учудите от това, че устройството е изпълнено в класическата за жанра моноблок форма. Все пак производителите са избягали малко от строгата класика и са си позволили известна фриволност – Star има леко закръглени очертания. Ергономиката е обичайна. Така че ако се явявате поклонник на продуктите на фирмата и искате да подмените старото си устройство с ново, то новакът няма да ви създаде никакви проблеми и излишни усилия да свикнете с него. Корпусът е направен от висококачествена пластмаса – в бяло или черно. Този материал успя да се наложи в производството на съвременната електроника – и защото позволява да се снижи себестойността на продукта, и защото е практичен, което е немаловажно в процеса на експлоатация.

Екранът на Star plus е четири инча. На фона на съвременните таблетфони с огромни дисплеи новакът се ситуира в златната среда, в хубавия смисъл на това понятие. Така че той със сигурност ще се хареса на потребители, които не държат да са собственици на устройства рекордьори, в това число и по големина на екрана.

Процесорът в S7262 е едноядрен – Cortex A5 – с тактова честота 1 гигахерц. Оперативната памет е 512 Мб и това е напълно типично за бюджетно устройство за комуникация. Разбира се, моделът не може да се състезава със съвременните флагмани, но пък за изпълнението на базисни задачи той е достатъчно мощен.

За съхраняване на информация в апарата е предвидено място от 4 Гб, като съществува възможност тя да бъда увеличена до 32 Гб с помощта на microSD карта.

Двусимността се явява едно от главните преимущества над конкуренцията, защото дава възможност да икономисвате с тарифни планове при общуването ви с приятели, роднини и колеги, ползващи услугите на различни мобилни оператори. Както се казва, стотинка гривна прави.

 

Google+ Comments