Колкото по-голям, толкова по-добре

Новината Huawei Ascend Mate, анонсирана на ежегодното международно изложение CES-2013, с размерите си трудно може да бъде определена като смартфон.

6,1-инчовият му екран на практика го слага в една категория с електронните книги, които най-често се представят точно с такива размери. Като добавим към това и че съвсем малко не му достига до таблета, се получава новият модел, който съчетава в себе си поне две устройства, както и възможност за провеждане на разговори, което е и негова основна функция.

Предимствата. За да се обзаведете с всичко това, няма да ви се наложи да плащате два пъти. Също така няма да ви се налага да носите със себе си няколко устройства, а само едно – смартфонът Ascend Mate.

Недостатъците. Един-единствен – батерията му въпреки всички екстри функционира и има капацитет и издръжливост като обичайните. Но това разбира се са подробности, които нямат абсолютно никакво значение за тези, които предпочитат модели с впечатляващи функционални възможности и специфики и които желаят да съвместят много възможности в един корпус.

Huawei Ascend Mate е един напълно реален и удобен компромис между телефон и таблет, който би представлявал истински интерес за много потребители, затова  ще се спрем на някои от неговите характеристики.

С четириядрения си процесор с тактова честота 1.5 гигахерца и с оперативна памет от 2 Мб моделът с пълно право може да се похвали не само с бързината си, но и с мултифункционалността си. Оперативната му система е обичайната за този тип устройства – Android, версия 4.1.2. Снабден е и с две видеокамери – основна и фронтална. Батерията е с приличен капацитет и осигурява сравнително продължителна работа. За разлика от подобни смартфони тук има възможност за използване само на една симкарта – но за потребителите, които контактуват предимно с абонатите на един оператор това няма значение. И това, което се явява най-привлекателно, компанията е приложила своята патентована технология за пестене на енергия и бързо зареждане.

Дизайнът може да бъде определен като скромен. Всичко е много лаконично и пестеливо.

Като обобщение – телефонът чудесно би стоял в ръцете на делови човек, за когото са важни възможностите на устройството – не за развлечение, а за работа.

 

 

Google+ Comments