Знаменитият Xiaomi Mi-2 – един от лидерите на китайския пазар

xenXiaomi Mi-Two е смартфон от второ поколение, продукт на известната китайска компания “Xiaomi Tech”. Моделът е известен под името суперсмартфон и това си звание не е получил случайно, а заради факта, че на една изключително приемлива цена – около 330 долара – китайската фирма предлага едно наистина супер устройство.

Но нека се спрем по-детайлно на характеристиките му, за да се убедим в основателността на прозвището.

Умен телефон hi-end класа, работещ на базата на четириядрения процесор Snapdragon S4 от “Qualcomm”, с оперативна памет 2 гигабайта, снабден с висококачествен 4.3-инчов IPS дисплей с HD резолюция. Моделът има две хубави камери – фронтална, двумегапикселова, и основна – 8 Мп. Основната камера поддържа записи Full HD. Суперустройството също така разполага и с най-съвременни функции – поддръжка на GSM и WCDMA мрежи, а също така – Bluetooth, Wi-Fi, GPS.

Главното предимство на модела обаче е, че е дело на разработчика на програмното обезпечение, който вече стана знаменит благодарение на алтернативния  Android ROM – MIUI. Xiaomi Mi-Two е устройство с модерен хардуер, а също така и с отличен лицензиран софтуеър и всичко това на достъпна за много потребители цена.

Външният вид на телефона също е изключително привлекателен. Изчистени и стилни форми. Решено е цветът да бъде издържан в традиционното черно-бяло, но за сметка на това има цели шест варианта за смяна на задния панел – лайм зелено, оранжево, тъмночервено, синьо, жълто и лилаво.

В крайна сметка се е получил един отлично проектиран и изключително удобен смартфон, с качествена сглобка и използване на висококачествени материали. Като бонус – и разноцветни задни панели. А като последен, но съвсем немаловажен щрих към картината – истински достъпна цена за такъв клас устройство. Което, освен че очертава много ясно причините за прякора на този продукт в Китай, обяснява и защо извън континента го наричат Азиатското бижу.

 

Google+ Comments